Waarom gaan CV-ketels vaak in storing als het kouder wordt, en hoe kan je dit voorkomen?
In de wintermaanden worden CV-ketels vaak extra belast door de dalende temperaturen. De ketel moet harder werken om het huis op temperatuur te houden, en dit zorgt voor slijtage aan onderdelen. Daarnaast worden veel CV-ketels na de zomer pas weer ingeschakeld, waardoor eventuele mankementen die eerder onopgemerkt bleven plots naar voren komen. Dit kan leiden tot storingen of zelfs een kapotte ketel midden in de koude maanden.
Voorkomen van CV-problemen in de winter
Een manier om je CV-ketel goed te laten werken in de winter is door regelmatig onderhoud uit te laten voeren. Een jaarlijkse controle door een installateur helpt om eventuele problemen op te sporen voordat de kou toeslaat. Ook kan het verstandig zijn om de ketel tijdens de zomermaanden af en toe in te schakelen. Zo blijven de onderdelen soepel en verklein je de kans op storingen.
Bevroren radiatoren voorkomen
Als het buiten vriest, kan het gebeuren dat radiatoren, vooral in minder gebruikte ruimtes, bevriezen. Dit voorkom je door de temperatuur in huis nooit te laag te zetten, zelfs als je een ruimte niet gebruikt. Houd alle radiatoren op minimaal 15 graden ingesteld. Daarnaast helpt het om regelmatig te ontluchten, zodat de warmtetoevoer optimaal blijft.
Door deze preventieve maatregelen toe te passen, kun je ongemak en hoge reparatiekosten in de wintermaanden voorkomen en zorg je ervoor dat je woning altijd comfortabel warm blijft, ongeacht de buitentemperatuur.
Kies voor zekerheid. Kies voor zorgeloosheid. Kies voor OnderhoudsMeesters.